Солна кабина

Халотерапията е метод за лечение на много заболявания единствено със сол.

За тази цел се създават помещения/солни стаи и солни пещери/ с микроклимат идентичен на този в солните мини под земята. Доказано е, че процедура от 30 минути на подобно място се равнява на тридневна почивка на морския бряг.

Известно е, че хималайската сол притежава 84 микроелемента /същите, които се съдържат в кръвната плазма и в клетъчната течност на човек/ и са изключително важни за организма. Тези елементи са в йонна форма, което означава че са готови за усвояване  от клетките на тялото. Кристалната сол съдържа енергийни честоти, които имат способността да балансират даден енергиен дефицит.

В нашето ежедневие присъстват много електроуреди,които излъчват положителни йони, т.е създава се т.н. електросмог. Те се натрупват в организма  и нарушават естествения баланс. Последствията са – умора, стрес, депресия, безсъние, раздразнителност и др. Хималайската сол има естественото свойство да излъчва отрицателни йони, с което се неутрализира положителния заряд в организма.

При вдишване на соления въздух, молекулата на хималайската сол навлиза във влажните дихателни пътища, при което се разпада и отделя отрицателни йони, в следствие на което се намалява стреса, депресията, умората и се подсилват съпротивителните сили на организма.

В състава на тази сол влиза много малко количество натрий, калий, желязо и сяра, за разлика от трапезната сол, което означава, че не се задържа вода в тялото,причиняваща заболявания като подагра, целулит, камъни в бъбреците.

Хималайската сол има редица лечебни свойства. Тя притежава антибактериално, антимикотично и противовъзпалително действие. Използва се за лечение на болести на кожата и дихателната система. Подобрява клетъчния метаболизъм, предотвратява мускулни крампи,укрепва костите  и намалява риска от остеопороза.

Халотерапията е особено ефикасна при:

  • хронични белодробни заболявания
  • алергии
  • при простудни заболявания
  • при дерматалогични заболявания ,като акне,невродермит,псориазис ,целулит.
  • при проблеми със сърцето и кръвоносните съдове

Солта прониква чрез вдишване и чрез кожата. Тя алкализира и възстановява солевия баланс,стимулира дейността на нервните клетки ,подобрява преноса на информация.